Ве молиме почекајте.

Го бараме вашето возило.
Ве молиме почекајте.

Delphi

Delphi е британски бренд, основан во 1994 година во Gillingham (Англија). Компанијата потекнува од гигантот во овоаа индустријата - General Motors, и е специјализирана за производство на автомобилски делови за афтермаркет. Delphi има 160.000 вработени распоредени низ 270 локации низ целиот свет, со 24 инженерски центри во 32 земји.

Delphi има развиено четири различни деловни сегменти на производите:

Електрична / електронска архитектура - комплетни електрични системи, интегрирани жици и монтажни кабли, центри за моќност и системи за поврзување.

Electronics & Safety - нудат системи и софтвер, како за пасивна и активна безпосност, безбедност, удобност, така и други автомобилски електронски уреди за управување.

Powertrain Systems - интегрирани системи за управување со бензински и дизел мотори, вклучувајќи работа со пумпата за гориво, вентил за вбризгување на горивото, контрола на согорувањето електроникиката.

Термички системи - Обезбедува системи за ладење на моторот преку разменувачи на топлина, вентилатори, радијатори и така натаму.

Ве молиме почекајте.