Ве молиме почекајте.

Го бараме вашето возило.
Ве молиме почекајте.

DENSO

DENSO е јапонска компанија основана во 1949 година во Карија (Аичи). Компанијата е еден од водечките добавувачи на напредна автомобилска технологија, системи и компоненти за големи производители на автомобили. Главните напори што ги направи DENSO се во производството на делови од системот за електрични возила. Денес DENSO Corporation се состои од 184 подружници (68 во Јапонија, 34 во Северна и Јужна Америка, 34 во Европа и 48 во Азија / Океанија) со над 130 000 вработени. Најголемиот дел од нив се позиционирани во Индија, Мексико и Индонезија. Во моментов тоа е исто така еден од најпрофитабилните брендови во светот по приходи.

Главните производи кои се нудат се:

  • Свеќички
  • Кабли за палење
  • Калеми за палење
  • Алтернатори
  • Разводни Капи и дистрибутери

Ќе воведеме еден од специјалните производи на компанијата - DENSO Iridium. Ова е револуционерна серија на нови серии на искри. Тие имаат централна електрода изработена од специјална иридиумска легура, која е потполно иновативен материјал. Дизајнирани за денешните бензински мотори, тие имаат работен век од над 100.000 km. Иридиумската легура има поголем отпор од платината, што овозможува големината на централно поставената електрода да се намали под 0,7 мм. DENSO Iridium е стандарден и задолжителен за сите автомобили LEXUS, AVENSIS I Hiace.

Главните предности на иридиум свеќи се: работен век над 100.000 km; бараат многу ниски работни оптоварувања во текот на нивниот работен век; имаат потенцијал да запалат уште послаби мешавини со гориво и воздух; подобрена контрола на емисиите на издувните гасови.

Ве молиме почекајте.