Ве молиме почекајте.

Го бараме вашето возило.
Ве молиме почекајте.

HELLA

HELLA GmbH е германски бренд кој се појави во 1899 година. Денес, компанијата е независно глобално семејство со повеќе од 31.000 вработени во 100 локации расфрлани низ 35 земји. Сепак, HELLA е специјализирана за производство и дистрибуција на делови од осветлување и електрични системи на возила.

Компанијата е една од најголемите трговски организации за автомобилски делови, додатоци, дијагностика и услуги во Европа. Компанијата, исто така, посветува ресурси на специјални апликации како уличното осветлување и индустриските системи за осветлување. Со помош на своите подружници, како што е BEHR HELLA Service, на пример, компанијата произведува системи за климатизација и електрични системи за автомобили и камиони.

Само 5800 луѓе се грижат за нивото на истражување, а компанијата евидентира импресивни 5,3 милијарди евра годишно, што е доказ за потенцијалот на брендот.

Ве молиме почекајте.