Ве молиме почекајте.

Го бараме вашето возило.
Ве молиме почекајте.

LUK

LUK е германски бренд, основан во 1965 година од страна на браќата Џорџ и Вилхелм Шефер. Логично компанијата е дел од Schaeffler Group и е специјализирана во производство и дистрибуција на квачила и делови за нив на пазарот за делови со оригинално вградување а и за афтермаркет пазарот.

Интересен факт е дека секој четврти автомобил во светот има LUK квачило. Со текот на годините, компанијата има постигнато многу успеси. Некои од нив се:

Во 1965 година, LUK станува првата компанија во Европа која нуди на пазарот спојка со мембрански пружини.

Во 1985 година беше произведен првиот двомасен замаец. Ова е проследено со компоненти за вариаторни предавателни кутии и "easytronic" - првата автоматска трансмисија во светот.

Денес компанијата посветува ресурси за развој на компоненти за системи за пренос со двојно квачило и за алтернативно, економично, хибриден погон.

Производите ЛУК понуди се:

  • Конектор
  • Замаец
  • Со исклучок на лежиштата
  • Горна и долна пумпа за квачило

Ве молиме почекајте.