Ве молиме почекајте.

Го бараме вашето возило.
Ве молиме почекајте.

Magneti Marelli

Magneti Marelli е италијанска компанија со седиште во Милано и специјализира во производство на високотехноголошки системи и компоненти за автомобили. Брендот има филијали во 16 земји - Италија, Франција, Германија, Шпанија, Полска, Чешка, Русија, Словачка, Турција, САД, Мексико, Бразил, Аргентина, Кина, Јапонија, Индија, Малезија и Јужна Африка, во кои работат вкупно 33 000 вработените и локациите за производство се 67.

Компанијата развива и испорачува интелигентни системи за активна и пасивна безбедност и удобност на возилата. Интересен факт е дека производите на компанијата се применуваат и во моторните спортови - специјални електронски и електромеханички системи се применуваат во Формула 1, MotoGP и во WRC.

Дел од производите кои ги нуди Магнети Марели се:

  • Осветлување
  • Електронски системи
  • Ел. Мотори
  • Системи за сопирање
  • Издувни системи и многу повеќе.

Ве молиме почекајте.