Ве молиме почекајте.

Го бараме вашето возило.
Ве молиме почекајте.

ZIMMERMANN

ZIMERMANN е германски марка, основана во 1947 година и го носи името на својот основач. Компанијата е специјализирана во производството на кочни системи и еден од водечките во оваа област. Гамата на производите опфаќа повеќе од 1000 компоненти на кочни системи, кои се предлагаат на пазарот на резервни делови во повеќе од 60 земји. Продуктите се вградени во речиси сите модели на автомобили, а во Германија се почитувани од сопствениците на автомобили со марката Porsche.

Днес производи ZIMERMANN се користат од големи марки во производството на автоделови - TEXTAR, BOSCH и АТЕ. Првично технологијата, со која се развиваа фреквентните дискови, беше единствено за спортските автомобили, а следно беше адаптирана и вградена во производството на сите други видови. Највпечатливите производи од арсеналот на компанијата се дискови со и без вентилација, изработени од високо квалитетни материјали. Тие се со висока стабилност на изнесување и прегревање и обезбедуваат безбедно кочење при секоја брзина во екстремни климатски услови и гарантираат липсот на вибрации по време на движење. Една од најновите вести е со перфорирани дискови. Тие се изработени од специјален сплав, разработена и патентована од компанијата. Специјалниот дизајн на дискот вклучува индикатор за степен на трошење. Тие се препорачуваат за монтажа на спортски автомобили.

Ве молиме почекајте.