Ве молиме почекајте.

Го бараме вашето возило.
Ве молиме почекајте.

VALEO

VALEO e француски бренд со седиште во Париз и основан во 1923 година. VALEO е специјализирана бренд за произвoдство и продажба на компоненти, интегрирани системи и модули за автомобили и камиони, како за првично вградување, така и за независниот пазар за авто делови. VALEO се протега во 29 земји, а за компанијата работат околу 75 000 луѓе.

Компанијата насочува иновациите во три главни насоки:

Driving Assistance - системите за безбедност се минимизираат варијансата на возачот, ја подобрува видливоста, што секако придонесува за избегнување на бројни инциденти.

Powertrain Efficiency - тука напори се вложуваат за заштита на животната средина и подобрување на ефикасноста на моторите со внатрешно согорување, што придонесува за создавање на почиста и ефективно консумитивни горивата автомобили.

Comfort Enhancement - оваа компонента се грижи за средината на автомобилите и доброто здравје на луѓето, така што ги прави автомобилите полесни за употреба и го зголемува комфорот на возачот и патниците.

Главните производи кои VALEO нуди се:

 • сетови конектори
 • Замаец
 • Хидраулични пумпи
 • Делови и потрошен материјал за климатизација
 • радијатори
 • систем за ладење
 • Филтри за купе
 • водни пумпи
 • Бришачи
 • Делови на системот за палење
 • AGR вентили
 • Ролни за слободен потег на алтернаторот
 • Делови на осветлувањето

Ве молиме почекајте.